Nurmikko vehreäksi

Hyvinvoivan nurmikon salaisuus on säännöllinen hoito. Saadaksesi nurmikkosi kukoistamaan katso vuotuiset niksit alla:

1. Haravoi keväällä pois nurmikon päältä maatumattomat lehdet ja oksat.

2. Ilmasta sammaloituneet kohdat tai koko nurmikkoala vasta, kun maa on kuivunut talven jäljiltä. Ilmastus olisi hyvä tehdä nurmikolle kerran vuodessa, kun maa on sula, mutta ei kesän kuumimpaan aikaan.

3. Levitä kalkki ja kevätlannos koko nurmikolle antaaksesi kunnon alun kevätnurmen kasvulle.

5. Teroita ruohonleikkurinterät ja tee ensimmäinen leikkuu viimeistään nurmikon ollessa noin 8cm mittainen. Kevätnurmikkoa on hyvä leikata kerran kahdessa viikossa, mutta ei kerralla liian lyhyeksi.

6. Pidä kesällä nurmikon pituus noin 5cm:ssä, jolloin se kestää parhaiten kulutusta. Nurmikkoa on hyvä kastella kesäisin, jotta sen tuuheus ja vehreys säilyy. Yksi kunnollinen kastelukerta viikossa pitää nurmikkosi elinvoimaisena. Poutaisina päivinä kastelu on hyvä tehdä illalla, jolloin vesi imeytyy paremmin maahan eikä haihdu ilmaan.

7. Elokuussa on jo aika kalkita ja syyslannoittaa koko nurmiala. Kalkitus nostaa maan pH:ta ja ehkäisee syksyn sateiden aiheuttamaa maan happamoittamista.

8. Syksyllä puiden tippuneet lehdet voi haravoida pois tai jättää talveksi nurmikon päälle ruohonleikkurilla silputtuna. Nurmikon talvehtimiskorkeus on hyvä pitää samana kuin kesän ylläpitokorkeus.

Kalkitus, lannoitus ja säännöllinen ruohonleikkuu ehkäisevät sammaleen muodostumista sekä säilyttää nurmesi vehreyden.

Jaa vinkki Facebookissa!